Spørsmål og svar

Nedenfor finner du svar på vanlige spørsmål du måtte ha ift sykkelregisteret og registrering av sykler. Finner du ikke svar på det du lurer på, er du velkommen til å kontakte oss på e-post til kunder@solidab.no eller ring oss på +47 23 96 34 90.

Hvem er Solid Insurance?

Dette med forsikringer burde være enkel. Det er grunnlaget for vårt konsept; uvanlig ukompliserte forsikringer, som vi lanserte for flere år siden. Vi mener at forsikring bør være lett å forstå, lett å velge og ikke minst tilpasset bransje og behov. 

Solid Insurance er et av Nordens ledende nisjeforsikringsselskaper innen skadeforsikring. Vi selger forsikring i produkt-, sikkerhets- og assistansesegmentene. Målgruppen for produktene består av privatpersoner som hovedsakelig kjøper forsikringen gjennom våre partnere når de kjøper et produkt eller en tjeneste.

Våre partnere finnes i mange bransjer og inkluderer detaljhandelskjeder, banker, kredittinstitusjoner, reisebyråer og bilforhandlere som tilbyr Solids skadeforsikring for produktene og tjenestene de selger.

Innboforsikringen din kan dekke selve sykkeltyveriet, men selv om sykkelen er relativt ny og du får full erstatning, må du i de fleste tilfeller også betale en egenandel (avhengig av hvilken forsikring du har). Solids FG-registrering kan gi deg en økonomisk fordel i innboforsikringen din, inntil en reduksjon på 50 % av den egenandelen du skal betale ved tyveri av sykkel.

Hvorfor skal jeg registrere min sykkel i Solidregister?

Gode grunner for å registrere sykkelen din:

 1. Skulle du være så uheldig å bli frastjålet sykkelen din, gir de fleste norske forsikringsselskap deg redusert egenandel, ofte opptil 50 %, hvis sykkelen din er registrert i et FG-godkjent sykkelregister. Kontakt ditt forsikringsselskap for å kontrollere dine vilkår.
 2. Trygghet ved kjøp og salg
 3. Vi har forenklet og trygget kjøps- og salgsprosessen. Dette skal gjøre det tryggere å kjøpe og selge sykler, samt øke bruktverdien på sykkelen din.
 4. Effektiv beskyttelse mot tyveri – (dette er jo en veldig viktig sak!)

Oblaten på sykkelen din viser at den er registrert og kan spores tilbake til deg som rettmessig eier – det vet tyvene. Dermed blir omsetting av stjålne sykler vanskeligere, og sykkelen din mindre attraktiv for tyver.

Er solidregister FG godkjent?

Ja, Solidregister er et FG-godkjent sykkelregister. Det betyr at det er godkjent av Forsikringsselskapenes Godkjennelsesnevnd, som stiller ulike krav til blant annet produkt og systemer.

Større sjanse for å få tilbakelevert en stjålet sykkel.

Hva gjør jag nå for å komme igang med solidregister?

Din sykkel finns søkbar i www.solidregister som tidligere.

Slik kommer du igang med solidregister.

i menyen og kommer til MIN SIDE

 • Viktig! Ettersom vi ikke kan overføre ditt passord pga av datasikkerhet må du tillbakestille ditt passord og skape ett nytt.
 • Det gjør du ved å klikke på linken nederst til venstre Mistet passordet ditt?

 • Skriv inn din e-post.
 • Du vil motta en link via e-post for å generere et nytt passord. Her taster du inn din e-postadresse og nytt passord, så er du enkelt i gang.
 • Om det ikke virker så finner du mer Information om sykkelregistret på www.solidregister.no eller kontakt oss på kunder@solidab.no alternativt på telefon (+47) 23 96 34 90 for hjelp.
Når trer mitt medlemskap i kraft?

Medlemskapet trer i kraft fra bestillingsdato. Hvis du har fått 3 mnd. gratisregistrering ved kjøp av ny sykkel hos forhandler, gjelder registreringen fra registreringen er gjort i butikken.

Hva inneholder en registrering?

Registreringen gir deg effektiv beskyttelse mot tyveri i Norges største sykkelregister i 3 år. Sykkelen påføres en tyveriforebyggende ID-oblat, og blir søkbar for politiet, forsikringsselskapene og hittegodskontorene. Registreringen gir deg også fordeler hos de fleste norske forsikringsselskap.

Hva gjør jeg dersom jeg selger sykkelen min?

Registreringen følger både eier og sykkel. Ved salg av sykkel må det gjennomføres et eierskifte. Det kan du gjøre på «Mine sider»

Bestilling:

Hvor kan jeg kjøpe registrering?

Sykkelregistrering kan kjøpes hos et flertall av sportsbutikkene i Norge og på solidregister.no
Kontakt oss på kunder@solidab.no om du vil ha info om hvor nærmeste butikk er.

Hvor mye koster registreringen?

En registrering koster kr 399.- for 3 år. Betaling gjøres direkte i butikk når du registrerer sykkelen eller kan kjøpes på solidregister.no

Når trer mitt medlemskap i kraft?

Medlemskapet trer i kraft fra bestillingsdato. Hvis du har fått 3 mnd. gratisregistrering ved kjøp av ny sykkel hos forhandler, gjelder registreringen fra registreringen er gjort i butikken.

Hva inneholder en registrering?

Registreringen gir deg effektiv beskyttelse mot tyveri i Norges største sykkelregister i 3 år. Sykkelen påføres en tyveriforebyggende ID-oblat, og blir søkbar for politiet, forsikringsselskapene og hittegodskontorene. Registreringen gir deg også fordeler hos de fleste norske forsikringsselskap.

Hva gjør jeg dersom jeg selger sykkelen min?

Registreringen følger både eier og sykkel. Ved salg av sykkel må det gjennomføres et eierskifte. Det kan du gjøre på «Mine sider»

Oppsigelse:

Hvordan sier jeg opp min registrering?

Registreringen sies opp ved å sende oss en e-post til kunder@solidab.no eller ringe oss på telefon +47 23 96 34 90 Husk å få med kunde- og OBLAT nummer.

Endring:

Kan jeg overføre en registrering til en annen sykkel?

Nei, dette kan kun gjøres ved rammebytte ved skade/reklamasjon.

Hvordan endrer jeg personopplysninger?

Du kan endre personopplysninger på solidregister.no eller ved å sende en e-post til kunder@solidab.no eller ring oss +47 23 96 34 90 Husk å få med kunde- og OBLAT nummer.

Innhold:

Hvilke fordeler får jeg ved kjøp av sykkelregistrering?
 • Effektiv beskyttelse mot tyveri
 • Oppføring i et FG-godkjent sykkelregister
 • Inntil 50% redusert egenandel ved forsikringsoppgjør
 • Mye større sjanse for å få tilbakelevert stjålet/mistet sykkel
 • Trygghet ved kjøp og salg

Savnet sykkel:

Sykkel min er stjålet, hva gjør jeg?

Meld tyveriet til politiet. Kontakt forsikringsselskapet ditt. Husk å opplyse om at sykkelen er registrert i FG-godkjente solidregister.no: Norges største sykkelregister.

Hvilken informasjon om sykkelen trenger jeg til politianmeldelse og forsikringsoppgjør?

Du må ha rammenummer, fabrikat og nypris på sykkelen som er blitt stjålet. Til forsikringsselskapet må du fylle ut et skjema for skademelding og legge ved en bekreftelse på at tyveriet er politianmeldt. Enkelte selskap ber om kvittering på sykkelkjøpet (originalkvittering). Noen ber også om en bekreftelse på dagens markedspris for sykkelen.

Hvis sykkelen er gammel, og ikke lenger selges i butikker, må du be forhandleren din om å lage en prisbekreftelse på hva en tilsvarende sykkel koster i dag. Oppgi også at sykkelen er registrert i FG-godkjente solidregister.no Norges største sykkelregister.

Jeg har ikke rammenummret og kvittering, hva gjør jeg?

Ta kontakt med forhandleren der du kjøpte sykkelen din. Vårt kundesenter kan også hjelpe deg med sykkelinformasjonen. Du finner også all informasjon du trenger på solidregister.no eller ved å sende en e-post til kunder@solidab.no eller ring oss +47 23 96 34 90

Husk å opplyse at sykkelen er registrert i FG-godkjente solidregister.no Norges største sykkelregister.

Jeg har funnet igjen sykkelen min. Hva gjør jeg?

Har du meldt sykkelen din stjålet til politiet og forsikringsselskapet ditt, må du gi beskjed om at sykkelen er kommet til rette til igjen. Meld også fra til solidregister.no slik at vi får fjernet tyverimeldingen. Dette kan du gjøre på solidregister.no eller ved å sende en e-post til kunder@solidab.no eller ring oss +47 23 96 34 90

Har du meldt sykkelen din stjålet til politiet og forsikringsselskapet ditt, må du gi beskjed om at sykkelen er kommet til rette til igjen. Meld også fra til Solidregister slik at vi får fjernet tyverimeldingen. Dette kan du gjøre på solidregister.no eller ved å sende en e-post til kunder@solidab.no eller ring oss +47 23 96 34 90

Er det administrasjonsgebyr for uthenting av funnet sykkel?

Ja, det kan det være, og det fastsettes i så fall av hver enkelt hittegodsstasjon. Dette er ikke noe Solidregister har noe med, og vi mottar heller ingen inntekter for dette.

Auksjon/hittegods:

Når holdes neste sykkelauksjon?

For informasjon om sykkelauksjoner i ditt distrikt, kontakt ditt lokale politikammer eller hittegodskontor.

Rammenummer:

Hva er et rammenummer?

Alle sykler er preget med et rammenummer som gir sykkelen en unik identitet. Rammenummeret registreres i solidregister.no, og det er dette nummeret som gjør at sykkelen kan spores tilbake til deg. En sykkel uten rammenummer er ikke i forskriftsmessig stand, ifølge Vegtrafikkloven.

Hvor kan jeg finne rammenummret på sykkelen min?

Rammenummeret finner du et sted på sykkelens ramme. Som oftest finnes rammenummeret på sykkelens underside mellom pedalene (under kranken). Nummeret kan også være preget foran, på venstre eller høyre side, over kranken, på stangen under setet, på utsiden eller innsiden av bakgaffelen på venstre eller høyre side eller et annet sted på rammen. Sjekk også kvitteringen. Forhandleren noterer normalt ned rammenummeret på kvitteringen.

Der er to nummer på sykkelen min. Hvorfor det?

En del sykler er utstyrt med en produksjonskode i tillegg til rammenummeret. Denne produksjonskoden er den samme for alle sykler av samme fabrikat og modell. Denne koden må ikke forveksles med rammenummeret. Dersom du finner to nummer på sykkelen din, må du ta kontakt med forhandleren, importøren eller solidregister.no for å avklare hvilket nummer som skal registreres. Det kan forekomme at forhandleren har notert galt nummer på kvitteringen. Uten det riktige rammenummeret er det liten mulighet for at du får sykkelen tilbake dersom den blir stjålet.

Det finns ikke rammenummer på sykkel min. Hva gjör jeg?

Ta kontakt med forhandleren der du kjøpte sykkelen. De er ansvarlig for at sykkelen din er preget med et unikt rammenummer. Du må ha rammenummeret for å få registrert sykkelen din i solidregister.no.

Oblat:

Kan jeg få ett nytt tyveriforebyggende oblat?

Vi sender ikke ut nye oblater ved fornyelse, men dersom oblaten din er slitt, ødelagt eller mistet kan du kontakte oss på solidregister.no eller ved å sende en e-post til kunder@solidab.no eller ring oss +47 23 96 34 90, så sender vi deg gjerne ny uten ekstra kostnad.

Hvor på sykkelen skal oblaten påføres?

Oblaten skal påføres på øvre halvdel på sykkelens sete- eller underrør.